День писемності та української мови у нашій школі

“Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.”
Панас Мирний



День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.
Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекали її наші предки, передавали з покоління в покоління, вкладаючи душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою – сильною і високорозвиненою стає нація і держава. Відзначали це свято і у Великоберезовицькій ЗОШ І-ІІІ ст.

між  командами «Ерудити» учні 6-А  та  «Юні мовознавці» учні 6-Б класів відбувся Лінгвістичний двобій, розпочався конкурс візиткою команд, капітани   представили назви на девізи,  учасники команд відповідали на запитання, відгадували лінгвістичні загадки, складали приказки про мову та слово, за допомогою пантоміми загадували фразеологізми,   читаючи скоромовки демонстрували своє вміння швидко і виразно говорити рідною мовою. Справедливе журі уважно стежило за відповідями учасників та після останнього конкурсу нагородили команди грамотами. На завершення  заходу учні та педагоги переглянули відеоролик про Преподобного Нестора-Літописця та про творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. А гарний  настрій та позитивні емоції залишились в пам’яті учнів.

Немає коментарів:

Дописати коментар